Jaa:
Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä

Jätä yhteystietosi, niin kuulet lisää.
 

Sähköpostiosoitteesi:
 
LÄHETÄ EI KIITOS

 

9.6.2017

Kotihoito Tuulos, Hämeenlinna - Tavastehus

Omaishoitaja Evondos-lääkeautomaatin käyttäjäksi

Käytössä

Tarve ja tavoitteet

Haluttiin, että asiakkaalla olisi haja-asutusalueellakin mahdollisuus turvalliseen
lääkehoitoon Evondos-lääkeautomaatin avulla. Pitkien välimatkojen vuoksi (saattaa olla 40 km edestakaisin) kotihoidon on vaikea ottaa Evondos-hälytyksiä hoitaakseen, varsinkin hoitajan ollessa yksin työvuorossaan.

Hälytyksiä saattaa tulla, mikäli asiakas ei automaatin kehotuksista huolimatta ole ottanut lääkettään tai esim. laite ei syötä lääkerullaa eteenpäin. Omaishoitajan käyttöoikeus Evondos-lääkeautomaattiin nopeuttaa tällöin lääkkeen saannin.

Ratkaisu

Teimme ehdotuksen, että voisimme kouluttaa asiakkaan luona tai lähellä asuvan omaisen käyttämään automaattia, ottamaan hälytykset vastaan ja hoitamaan ne. Lisäksi omaishoitajat lataavat lääkerullat laitteeseen. Hanke aloitettiin keväällä 2016 yhteistyössä omaisten, palvelusuunnittelija Mantereen sekä Evondoksen kanssa.

Tulokset

Hankkeella säästetään hoitajien työaikaa ja pitkiäkin ajomatkoja. Saadaan myös lääketurvallisuutta haja-asutusalueella asuville asiakkaille. Kauaskantoisesti vältetään pitkäaikaispaikkojen tarvetta.

Hanke oli pilotti, ja nyt sitä otetaan käyttöön muissakin Hämeenlinnan tiimeissä ja ilmeisesti muissakin Evondos-käyttäjä-kunnissa.

Kehittämiseen ovat osallistuneet:


Johto, henkilöstö ja
palvelujen käyttäjät

Yhteyshenkilöt

Leila Mattila
leila.mattila@hameenlinna.fi
sairaanhoitaja
Tuulos kotihoito
Maija-Liisa Iisakkila
maija-liisa.Iisakkila@hameenlinna.fi
lähihoitaja
Tuulos kotihoito

Tykätty 1 kertaa