Jaa:
Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä

Jätä yhteystietosi, niin kuulet lisää.
 

Sähköpostiosoitteesi:
 
LÄHETÄ EI KIITOS

 

16.3.2018

Varkauden kirjasto, Varkaus

Lainattavat Hublet-tabletit kirjaston asiakkaille


Tarve ja tavoitteet

Meille tarjottiin mahdollisuutta osallistua hankkeeseen, jossa APV-sijoituspalvelualan tutkinnon voi suorittaa kirjastossa lainattavalla tabletilla. Sijoituspalvelualan tutkinnot on APV-sijoitustutkinnot oy:n ja AaltoEEn hanke. Kirjasto sai ilmaiseksi kolmeksi vuodeksi käyttöön Hublet-aseman, johon kuuluu 6 lainattavaa tablettia. Tabletit ovat asiakkaiden lainattavissa kirjastokortilla, paitsi 2 tablettia on varattuna tenttijöiden käyttöön. Tableteilla asiakkaat voivat esim. lukea e-lehtiä, pelailla yms. Vastineeksi annamme tenttijöille tilan, jossa he voivat suorittaa kokeen, ja valvomme, että kaikki käy sääntöjen mukaan.

Ratkaisu

Kävimme keskustelua sekä hublet-järjestelmän toimittajan, että Aalto yliopiston kanssa. Meille järjestettiin koulutukset sekä tablettien käyttämisestä että tenttien varausjärjestelmästä.

Tulokset

Lainattavat tabletit ovat hyvä lisä kirjaston asiakastietokoneisiin. Olemme juuri saaneet asiakkaiden käyttöön e-Magz ja ePress palvelut, ja toivomme, että asiakkaat oppisivat lukemaan sähköisiä lehtiä lainattavilla tableteilla.

Laajennamme koko ajan kirjaston toimenkuvaa, perinteisten kirjastotehtävien lisäksi tulee näitä uusia juttuja. Mielestämme nämä lisäävät työn mielenkiintoisuutta, kun saa käyttää monenlaista osaamista.

Yhteyshenkilöt

Leena Ruotsalainen
leena.ruotsalainen@varkaus.fi
kirjastovirkailija
Varkauden kirjasto