Jaa:
Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä

Jätä yhteystietosi, niin kuulet lisää.
 

Sähköpostiosoitteesi:
 
LÄHETÄ EI KIITOS

 

6.10.2017

Sasin päiväkoti, Hämeenkyrö - Tavastkyro

Varhaiskasvattajan työhyvinvointi keskiössä

Käytössä

Tarve ja tavoitteet

Sasin päiväkodin varhaiskasvatuksen henkilökunnan työssäjaksaminen, sairaspoissaolojen vähentäminen ja työuran pidentäminen.

Päiväkodin johtaja lähti mukaan Tamk:n ja Ukk:n "Iällä ei ole väliä" -koulutushankkeeseen. Pääaiheena työhyvinvointi ja työhyvinvointivalmentajan pätevyys.

Ratkaisu

Sasin päiväkodin henkilökunnalta kartoitettiin palauttein ja kyselyin ajatukset työhyvinvoinnista; mitä se tällä hetkellä on ja mitä se voisi olla?

Ukk-Instituutin työpaikkavalmentajakoulutuksen myötä yksikön johtaja perusti päiväkodin Limit-ryhmän, jossa tavoitteellisesti seurataan ja kehitetään työntekijöiden työhyvinvoitia. Ryhmän jäsenillä oli mahdollisuus osallistua liikemittauskokeiluihin, joita Ukk toteutti osana kansallista liikkumisen kartoittamista. Päiväkodin hanke ei keskittynyt vain luotuun Limit-ryhmään, vaan kehittäminen koski koko henkilökuntaa.

Tulokset

Asenteet ja työmenetelmät ovat muuttuneet. Palavereja voidaan pitää venytellen, metsässä tai grillikodalla nuotiokahvien merkeissä. Päiväkodin arjessa eläimet ovat suuressa roolissa; osa on päiväkodin omia ja vierailulla käy säännöllisesti työntekijöiden lemmikkejä. Tiivis yhteistyö lähialueen järjestöjen, yhdistysten ja yrittäjien kanssa on tuonut uutta ulottuvuutta työntekoon.

Työhyvinvointi otetaan huomioon kaikissa suunnitelmissa ja ratkaisuissa; työhyvinvoinnin kautta myös asiakastyytyväisyys ja onnistuneet asiakaskokemukset ovat lisääntyneet.

Yhteyshenkilöt

Mari Kola
mari.kola@hameenkyro.fiTykätty 2 kertaa