Jaa:
Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä

Jätä yhteystietosi, niin kuulet lisää.
 

Sähköpostiosoitteesi:
 
LÄHETÄ EI KIITOS

 

16.3.2020

Hämeenkyrön kunta, Hämeenkyrön yläkoulu, Hämeenkyrö - Tavastkyro

Rauhallisten kerho yläkoulussa

Käytössä

Tarve ja tavoitteet

Yläkoulussa on pieni joukko rauhallisia ja yksinäisiäkin oppilaita, joista osa kaipaa enemmän kavereita. Haluttiin helpottaa kynnystä tutustua toisiin ja löytää seuraa välitunneille. Tavoitteena oli myös tutustuttaa heitä kunnan nuorisotyöhön ja madaltaa kynnystä osallistua nuorisotyön järjestämään toimintaan. Ideoitiin nuorisotyöntekijän ja kuraattorin kesken rauhallisten kerho kokoamaan yhteen näitä oppilaita.

Ratkaisu

Kerhoon kyseltiin osallistujia ja saatiin kasaan sopiva joukko. Kokoonnuimme koulun jälkeen kerran viikossa syksyn aikana. Olimme suunnitelleet toimintaa sekä koululla, nuorisotiloilla ja ulkosalla. Nuoret saivat myös itse vaikuttaa toiminnan suunnitteluun, mutta oli hyvä olla runko valmiina jota muokata tarvittaessa. Leivoimme, askartelimme, teimme graffitteja, joogasimme, vietimme aikaa nuorisotiloilla, ulkoilimme ja paistoimme makkaraa kodalla. Nuoret sitoutuivat hyvin tapaamisiin. Kustannuksia tuli käytetyistä materiaaleista tapaamisissa.

Tulokset

Yhteistyö nuorisotyöntekijän ja kuraattorin kesken on hyvä yhdistelmä. Kukaan nuorista ei ollut käynyt nuorisotiloilla vielä aikaisemmin ja nyt he pääsivät tutustumaan tiloihin sekä sen työntekijöihin. Nuoret tutustuivat paremmin toisiinsa. Yksinäisyyteen tarttuminen on tärkeää ja koulunkäyntiä helpottaa monella tapaa, kun on seuraa. Uusi kerho pidetään jälleen syksyllä koulujen alettua.

Kehittämiseen ovat osallistuneet:


Johto, henkilöstö ja
palvelujen käyttäjät

Yhteyshenkilöt

Elina Vähäsalo
elina.vahasalo@hameenkyro.fi
nuorisotyöntekijä
Hämeenkyrön kunta