Jaa:
Jaa Facebookissa
Jaa Twitterissä

Jätä yhteystietosi, niin kuulet lisää.
 

Sähköpostiosoitteesi:
 
LÄHETÄ EI KIITOS

 

16.10.2019

Kannuksen kunta, Kannus

Yhteisöllistä kehittämistä testamentti-ja lahjoitusvaroilla

Käytössä

Tarve ja tavoitteet

Kannuksen kaupungilla on viime vuosien aikana tullut merkittävästi uusia testamentti- ja lahjoitusvaroja. Syntyi ajatus, että nämä rahat voitaisiin tehdä "näkyväksi" siten, että eri yhteisöt ja toimijat voisivat hakea rahastosta avustusta yhteisöllisiin hankkeisiin.


Ratkaisu

Rahastoista voidaan myöntää varoja käytettäväksi vanhusten hoitoon, vanhustyön hyväksi, vanhusten avopalveluihin sekä hyvinvointipalveluiden kehittämiseen ja parantamiseen eri ikäryhmien tarpeet huomioiden. Edellä mainittuja palveluja järjestävät toimijat voivat anoa rahastoista varoja vapaamuotoisella hakemuksella os. Kannuksen kaupunki, PL 42, 69101 Kannus. Hakuaika on jatkuva. Päätöksen varojen myöntämisestä tekee kaupunginhallitus puolivuosittain.

Tulokset

Toimintamalli on herättänyt paljon kiinnostusta ja yhdistykset ovat lähteneet innokkaasti kehittämään erilaisia palveluita, jotka palvelevat tiettyä kohderyhmää tai kuntalaisia laajemminkin. Rahastoista on avustettu mm. kuntoilulaitteiden hankintaa vanhusten palvelutaloon, liikuntapuistoon sekä kylätaloille, käynnistetty kylällä vanhusten päiväkerhotoimintaa, osallistuttu skeittiparkin rakentamiseen, rakennettu kuntoportaat ja senioripuisto, hankittu hissi työväentalolle jne.

Kehittämiseen ovat osallistuneet:


Johto, henkilöstö ja
palvelujen käyttäjät

Yhteyshenkilöt

Leena Sämpi
leena.sampi@kannus.fi
Talous- ja hallintopäällikkö
Kannuksen kaupunki